Проектно-оціночний розрахунок привода електродвигуна
11

 

 

зменшення збігання у вільному стані їх просочують розчином  з озокериту та бітуму. Бавовняні паси найдешевші, але за несучою здатністю та довговічністю поступаються гумотканинним пасам і тому їх застосовують переважно у передачах невеликої потужності при швидкостях др. 25 м/с. Для роботи у сирих приміщеннях, або хімічно-активних середовищах, а також при температурі вище від  С бавовняні паси не використовують.

Шкіряні паси виготовляють з окремих нарізаних смуг шкіри склеюванням їх спеціальним клеєм, або зшиванням.

Стандартні шкіряні паси завширшки 20-300 мм завтовшки 3-10 мм призначені для передавання малих та середніх потужностей. Шкіряні паси мають високу тягову здатність, достатньо міцні і тому вони, з точки зору надійності і довговічності, кращі за інші, особливо в умовах змінних навантажень. Вони можуть працювати при швидкостях до 45м/с, однак через високу вартість такі паси застосовують рідко.

Паси із синтетичних матеріалів є найперспективнішими. Вони мають високу статичну міцність та довговічність. Армовані плівкові багатошарові паси на основі синтетичних поліамідних матеріалів можуть працювати при швидкостях до 80 м/с і передавати потужність до 3000кВт. Для підвищення тягової здатності синтетичних пасів використовують спеціальні фрикційні покриття їх робочих поверхонь.  

 

 

 

 

 

             Рис.6. Перерізи  плоских  пасів                                      Рис. 7. Конструкції  шківа