Створення навчальних ігор в процесі економічного навчання
3

Вступ

 

 

 

Необхідність підвищення рівня економічної освіти в Україні потребує розробки стратегії і тактики викладання економічних дисциплін на засадах національної концепції економічної освіти. В умовах постсоціалістичного розвитку, коли у старшого покоління немає ринкового мислення, надзвичайно важливою стає освіта молоді.

Основною метою економічної освіти можна вважати формування економічного мислення, а її результатом - економічно обгрунтовану практичну діяльність. Але якщо теоретично формулювати цю мету дуже просто, то її практична реалізація створює неабиякі проблеми.

Значення методики викладання економічних дисциплін  чомусь недооцінюється. В практиці викладання економіки  найважливішим є не тільки розкрити зміст економічних категорій та концепцій, але знайти ефективні форми знань, домогтись їх засвоєння на рівні мислення та поведінки людини.

Викладання економіки не повинна повторювати помилки старої педагогічної практики. Примусити учня «жахатися» економіки найпростіше, якщо зробити її дуже складною, нудною та далекою від реального економічного життя.

Економічна освіта населення - не мода, а об’єктивна необхідність.Потрібно особливу увагу приділяти  активним методикам навчання, у тому числі ігровим формам проведення занять, тобто тому, як найбільш ефективними та цікавими методичними засобами сформувати основи економічного мислення та закріпити їх на рівні суспільної та побутової поведінки.

Викладач повинен знайти методичні прийоми, щоб дати тим, хто вивчає економіку, знання, навички та певний досвід у сфері етики і моральних норм підприємницької діяльності, комерційного права і т.п., що дуже важливо для створення цивілізованого ринкового середовища в Україні.