Наймана праця: сутність та еволюція
15

Саме з цих посилок ми і повинні виходити у своїх прогнозах, не намагаючись угадати або думкою уявити те, яким буде місце і характер постійного наймання через десять або двадцять років.

Справді: ми можемо скільки завгодно доводити, що значення найманої праці відносне, але ми ніяк не можемо стверджувати те ж саме про ринок. Навпаки, гегемонія ринку лише підсилюється в міру того, як слабшають закони, що регулюють трудові відносини.

 

2. Праця як товар в системі ринкових відносин

 

 

Особливість "робочої сили" як товару полягає в тому, що власником і носієм цього товару є працівник із усіма його правами людини і громадянина суспільства, на стражі яких стоїть суспільство.

Роботодавець не може використовувати працівника по своїй сваволі, він повинний дотримуватись суспільної норми і моралі, вимоги державного законодавства і міжнародних конвенцій, що регулюють ринок праці. Роботодавець не має права порушувати законодавство про тривалість робочого часу, про оплату праці, про безпеку праці в різних умовах.

Ще важливіша та особливість товару "робоча сила", що цей товар виробничого призначення, особистий фактор виробництва у відмінності від суспільних факторів (знарядь і засобів праці, інструментів, сировини, будинків, споруд, землі і т.п.). Але суть його в тому, що він є вирішальним чинником виробництва, а працівник - головною продуктивною силою. Це визнає і господарська практика, і економічна наука.

Особливість товару "робоча сила" полягає також у тому, що його не можна покласти на склад на збереження, як це можна зробити у відношенні інших товарів.