Фактори впливу на попит інноваційної діяльності на підприємствах харчової промисловості
47

Висновок до розділу 3

 

 

В даному розділі були намічені шляхи та напрямки підвищення попиту на інноваційну діяльність підприємства. Стратегія підприємства являє собою встановлений набір напрямків діяльності (цілей та способів їх досягнення) для забезпечення поновлюваної відмітності та прибутковості.

Виходячи з цілей та завдань підприємства ТОВ «М’ясокомбінат», та реальної економічної ситуації, яка складається у зв’язку з впровадженням м’ясних виробів, запроваджено наступальну та оборонну стратегію інноваційної діяльності.

Наступальна стратегія передбачає активну, агресивну позицію підприємства на ринку і має за мету завоювати і розширити ринкову частку, довести її до оптимальної. Оборонна стратегія передбачає збереження ним тієї ринкової частки, якою воно володіє.

Розглянуто методи стимулювання інноваційної діяльності підприємства, основною задачею мотивації є формування в кожного співробітника розуміння сутності і значення мотивації в процесі праці. Дана характеристика ТОВ «М’ясокомбінат» існуючим мотиваційним методам результативності діяльності праці.

Проведено оцінку ефективності впровадження інновацій на підприємстві яка означає одержання максимальної кількості продукції при найменших затратах коштів на виробництво одиниці продукції.

Визначена економічна ефективність від запровадження другого переробного цеху на підприємстві.