Основні характеристики, функції та механізм функціонування ринку праці
3

Вступ

 

 

Ринок праці є одним з найбільш складних ринків, які існують і функціонують. На відміну від інших ринків специфіка цього ринку полягає в тому, що тут об'єктом контрактів виступає сама людина,її здатність до праці.

Сфера праці - важлива і багатопланова галузь економічного і соціального життя суспільства. Вона охоплює як ринок робочої сили, так і її безпосереднє дослідження в суспільному виробництві. На ринку праці отримують оцінку вартість праці, визначаються умови найму працівників, у тому числі розмір заробітної плати, умови праці, можливість отримання освіти, професійного зростання, гарантії зайнятості і т.д. Ринок праці відображає основні тенденції в динаміці зайнятості, її основних структур, а також мобільність робочої сили, безробіття. Тому формування і регулювання ринку праці - одна з ключових і найбільш гострих проблем ринкової економіки.

Мета даного реферату - показати структуру ринку праці, його особливості, механізм його функціонування. В рефераті розібрано питання, що стосуються поняття ринку праці, його структури та особливостей, а механізм функціонування сучасного ринку праці.