Впровадження прогресивних методів та прийомів праці
3

Вступ

 

 

 

В умовах ринкової конкуренції ефективність діяльності стає вирішальною передумовою не лише розвитку, але і виживання підприємства. Тому суттєво зростає значення всіх факторів, які впливають на результативність виробництва.

Одним із найсуттєвіших факторів ефективності є ефективність організації праці. В зв'язку з цим організація праці на підприємствах ось уже більше як 100 років є предметом дослідження науки і практики.

Теорії організації праці в своєму розвитку пройшли шлях від тейлоризму до сучасних концепцій "збагачення змісту праці", "гуманізації праці", "наукової організації праці" тощо. Разом з тим конкретне соціально-економічне завдання оптимізації організації праці є предметом щоденної практичної діяльності керівників і спеціалістів підприємств і організацій всіх форм власності та сфер діяльності.

Організація праці на підприємстві — це є процес приведення трудової діяльності людей до системи, що забезпечує досягнення максимально можливого корисного ефекту з урахуванням конкретних умов цієї діяльності та рівня відповідальності.

Метою даної контрольної роботи є з'ясувати поняття, зміст і значення організації праці, охарактеризувати її основні складові, зрозуміти тенденції її розвитку і методи оптимізації, а також охарактеризувати прогресивні методи та прийоми праці на підприємстві.