Модульно-рейтингова система оцінювання
17

Змістові модулі, які формують окремий модуль, що вивчається протягом семестру повинні містити, як правило, 1,5; 2,0; 2,5; 3,0 кредити ЕСТS.

Зарахування змістових модулів дисциплін, введених до індивідуального навчального плану студента, здійснюється за результатами поточного та модульного контролю рівня засвоєння навчального матеріалу.

Курсова робота (проект), навчальна практика, що виконуються в семестрі, вважаються окремими модулями у складі навчальної дисципліни і на них розповсюджуються всі норми відповідного Положення.

Обсяг усіх видів роботи студента - лекцій, практичних, семінарських та лабораторних занять, консультацій, практик, екзаменів, самостійної роботи тощо вимірюється кредитами відповідно до системи ЕСТS, причому:

- один кредит становить 36 академічних годин;

- максимальний загальний обсяг навчальної роботи студента на тиждень складає 54 академічних години або 1,5 кредити;

- один тиждень практики відповідає 1 кредиту;

- трудомісткість підсумкової атестації (державний екзамен, підготовка та захист дипломної роботи (проекту) розраховується, виходячи із співвідношення: один тиждень – 1 кредит;

- розрахунок трудомісткості дисципліни у кредитах здійснюється, виходячи з ділення її загального обсягу в академічних годинах на 36 годин з наступним заокругленням до 0,5 відповідно до встановлених правил;

- зарахування студенту кредитів ЕСТS відбувається лише за умови успішного виконання ним навчального плану та вимог рейтингової системи оцінювання.

 

5. Контроль успішності студента та якості навчання

 

 

 

Оцінювання успішності студента при засвоєнні змістового модулю (дисципліни) здійснюється на підставі результатів поточного і підсумкового контролю за внутрішньою системою, затвердженою відповідною кафедрою згідно чинного Положення про КМСОНП.