Методи і моделі прийняття рішень в аналізі і аудиті: Аналіз беззбитковості
27

Поліпшення організації руху матеріалів забезпечує скорочення кількості транспортних засобів, яка досягається підвищенням коефіцієнтів використання транспорту в часі і вантажопідйомності; по-друге, концентрацією складського і транспортного устаткування, що сприяє поліпшенню використання основних фондів транспортно-складського господарства; це виражається в скороченні амортизаційних витрат, матеріальних витрат на поточний ремонт і утримання; по-третє, комплексним плануванням матеріального потоку, що дозволяє упорядкувати вантажопотоки і в результаті скоротити транспортні витрати, ліквідувати нераціональні перевезення вантажів на складах підприємства, понизити трудові витрати на навантажувально-розвантажувальних роботах.

 

1.2.5(43) Стратегічний аналіз як основа прийняття управлінських рішень

 

Пріоритетні завдання сучасного етапу економічного розвитку України визначають необхідність підвищення ефективності управління фінансово-господарською діяльністю суб’єктів господарювання, посилення відповідальності за кінцеві результати їх функціонування.

При цьому ефективність діяльності підприємства значною мірою визначається створенням гнучкої організаційно-інформаційної системи управління, яка ґрунтується на таких головних взаємопов’язаних елементах, як планування (прогнозування), облік, аналіз, контроль фінансово-економічних операцій, процесів та явищ.

Ефективна система управління підприємством вимагає гармонійного поєднання всіх її елементів. При цьому особливе місце в ній повинно належати саме аналізу, про що, на жаль, сьогодні забула переважна кількість управлінців.