Склад задач обліку витрат на виробництво. Ведення інформаційної бази з обліку фінансово-розрахункових операцій. Електронна пошта
3

1. Характеристика та склад задач обліку витрат на виробництво в умовах автоматизації

 

 

 

 

Загальне падіння виробництва, недосконалість законодавчої бази та системи контролю, безгосподарність та невміла конверсія, що мали місце на початковому етапі становлення державності в Україні призвели до того, що більша частина державних підприємств та новостворених з них акціонерних товариств, опинились в досить складному економічному становищі.

Одним з багатьох, але, безперечно, досить вагомим фактором, що негативно вплинув на економічне становище вітчизняних промислових підприємств, був незадовільний стан системи обліку виробничих витрат. Ця система не могла своєчасно надати реальну інформацію про положення витрат на виробництво, а значить не давала можливості ефективного управління останніми. Досвід господарювання зарубіжних промислових підприємств в умовах ринкової економіки довів, що самим надійним способом покращення стану обліку і управління виробничими витратами є впровадження сучасних інформаційних систем.

Питання підвищення ефективності традиційних процедур обліку та аудиту виробничих витрат, за рахунок впровадження інформаційних технологій – є актуальним для керівництва промислових підприємств. Саме це дає змогу адміністрації підприємств відчувати тенденції сучасного ринку та орієнтуватися на нього, а саме відповісти на два основних питання, що постають перед будь-яким підприємством: знайти своє місце в економічному середовищі  та правильно оцінити свої пріоритети.

Облік виробничих витрат є лише однією з частин структури управління будь-якого підприємства, і повинен бути організований таким чином, щоб відповідати потребам ефективного прийняття управлінських рішень. Колишній підхід з акцентом на стандартизовані процедури поступився місцем більш гнучким системам обліку, які орієнтовані на використання можливостей підприємства.