Система обміну зашифрованими текстовими повідомленнями (програма чат на С++ Builder)
25

 

2.3. Огляд літератури

 

При розробці будь-якого проекту використовується велика кількість інформації, даний проект не є винятком і в процесі його реалізації була використана досить велика кількість літератури.

Архангельський А. Я. «Программирование в C++ Builder [К1]. В книзі описується методика побудови прикладних програм, реалізуючих текстові і графічні редактори, мультимедіа, роботу з базами даних, створення звітів, програм для роботи в мережі Інтернет тощо. Довідкова частина книги містить матеріали по мові C++, функціям C++ Builder і API Windows (опис більш як 570 функцій), типам і класам C++ Builder, їх властивостям та методам.

Досить вагому користь програмісту може принести книга В. Єрмолаєва та Т. Сороки «C++ Builder: Книга рецептов»[К2], що написана спеціалістами в області розробки ПО. Книга побудована як довідник, що надає приклади вирішення типових задач, розглядає питання, що торкаються створення користувацького інтерфейсу та роботу з файлами та регістром.

При роботі з комп’ютерними мережами просто необхідно прочитати «Компьютерные сети. 4-е изд»[К3] Е. Таненбаума. Автор дуже докладно пояснює принципи роботи мережі, її влаштування, розглядає всі аспекти та рівні організації мережі, від фізичного до програмного. Наводить алгоритми що реалізовані в програмному забезпеченні.

Алгоритми шифрування, безпека в мережах та принципи і основи функціонування мереж описані в книзі Оліфера В. Г. та Оліфера Н. А. «Компьютерные сети. Принципы, технологии, протоколы: Учебник для вузов»[К4]. Окрім докладного описання всіх аспектів мережі, в даному посібнику достатньо докладно описані принципи, алгоритми, особливості шифрування та його застосування.