Розробка бази даних контролю товарообігу на складі (С++ Builder)
17

4. Розробка структури даних

 

 

 

 

Проектування бази даних – це ітераційний, багато етапний процес прийняття обґрунтованих рішень у процесі аналізу інформаційної моделі предметної області, вимог до них з боку прикладних програмістів і користувачів, синтезу логічних і фізичних структур даних, аналізу та обґрунтування вибору програмних і апаратних засобів. Від того, наскільки успішно буде спроектовано базу даних, залежить ефективність функціонування системи в цілому, її життєздатність і можливість розширення й подальшого розвитку.

Для початку визначимо які саме данні необхідно зберігати в базі даних.

Перше за все база даних має містити інформацію про наявні на складі товарно-матеріальні цінності та їх кількість з зазначенням найменування товару, інформації про виробника та ціну одиниці товару. Крім того для кожного виду товару в базі даних слід зберігати інформацію про кількісну одиницю виміру цього виду продукції.

По-друге, база даних має інкапсулювати інформацію про первинні документи (вхідні та вихідні накладні), зокрема внутрішньо-обліковий номер документу, дату формування, реквізити та безпосередньо інформацію про зміст документу.

По-третє, з темою систематизації, в базі даних має міститися інформація про категорії товарів. Кожний товар має відповідати певній категорії.