Розробка бази даних контролю товарообігу на складі (С++ Builder)
5

 Вступ

 

 

 

Останнім часом в країні спостерігається зниження питомої ваги оборотних засобів у сфері виробництва та її зростання у сфері обігу. Число підприємств, які є безпосередніми виробниками вітчизняної продукції значно скорочується, а число підприємств і організацій, які є посередниками – збільшується. Це свідчить про зниження ролі стадії виробництва, в відтворювальному процесі, та зростання ролі стадії обігу. Відбувається зростання кількості суб’єктів господарювання, діяльність котрих  здійснюється в сфері просування товару до кінцевого споживача.

Однією з важливих передумов ефективного управління активами підприємства є використання сучасних засобів автоматизації та впровадження новітніх технологій.

Головна задача, яка постає перед управлінським персоналом організації повинна бути направлена на розробку та використання ефективної інформаційної системи управління виробничими та торгівельними запасами. Використання інформаційних систем ґрунтується на знаннях організації, управління та інформаційної технологій, що формують систему. В теперішній час швидко зростають вимоги до якості інформаційних систем, які надають достовірну й повну інформацію працівникам, а також всім, хто пов’язаний з управлінням господарської діяльності підприємства.

Особлива роль в підвищенні ефективності роботи підприємства в сфері управління запасами належить системам автоматизації облікового процесу. Такі системи спроектовані на те, щоб надати користувачеві достовірну і своєчасну інформацію про наявні торгівельними запаси та динаміку їх кругообігу.