Креативні підходи до створення ефективних засобів пабліситі. Креатив тексту, креатив ілюстрацій
9

14. Практичний працівник має утримуватися від нечесної конку­ренції з колегами. Його дії або слова не можуть завдавати шкоди ре­путації або діяльності колеги за умови виконання останнім своїх обов'язків відповідно до цього Кодексу. Будь-який практичний працівник, який допускає порушення цього Кодексу іншими, сам уважатиметься порушником.

Виконання цих вимог є тим більш важливим, що нині система паблік рилейшнз перетворилася на самостійний бізнес, могутню ін­дустрію формування громадської думки, індустрію створення міфів, іміджів та видатних особистостей у політиці та бізнесі. Мультинаці­ональні ділові стосунки створили таке бізнесове середовище, яке характеризується глобалізацією бізнесу, зростанням взаємозалеж­ності окремих регіонів світу, скороченням простору та часу комуні­кацій. Успішне ведення діяльності в мультикультурному середови­щі потребує спеціальних знань щодо особливостей ділових комуні­кацій окремих регіонів світу. Хоч уже існує глобальна ділова куль­тура, однак роботу з громадськістю окремих країн необхідно прова­дити з урахуванням національних особливостей, щоб вона стала справді ефективним інструментом впливу на суспільство.

 

2. Креактивні підходи до створення ефективних засобів пабліситі

 

 

Використання теорії міфологізму в побудові ПР-кампаній ґрунтується на загальних підходах міфологізації. Міфологізація у бізнес-ПР - це прагматична і раціональна інтерпретація подій у комерційній сфері.

Міфи, використовувані у бізнес-ПР, поділяються на:

  1. базові;
  2. суперечні;
  3. апофегічні;