Аналіз ресурсопотоків, результатів ресурсоспоживання та їх планування
53

ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ

 

 

 

Дана курсова робота присвячена такій актуальній темі як ресурсоспоживання та вдосконалення системи ресурсозбереження на ДП «Поліський спецлісгосп» в ринкових умовах господарювання.

Робота складається з двох розділів.

В першому розділі курсової роботи були розглянуті теоретичні основи дослідження системи ресурсозбереження на. Зокрема розкрито економічну сутність ресурсів підприємства яка полягає в тому, що економічні ресурси діляться на дві великі групи: матеріальні та людські. Без цих ресурсів будь-яке підприємство просто не може функціонувати.

Ресурсний потенціал підприємства включає здатність робітників підприємства ефективно використовувати ресурси для виконання стратегічних цілей підприємства. Фінансові ресурси дуже важливі як вихідний вид ресурсів для створення та діяльності підприємства. Вони забезпечують процес виробництва продукції і є неодмінною умовою безупинності цього процесу.

Було дано класифікацію ресурсам підприємства: трудовим, фінансовим нематеріальним активам. Охарактеризовано особливості ресурсокористування на підприємствах лісового господарства. Реформування економіки України вплинуло на розвиток лісового господарства України, комбінування та концентрацію лісогосподарського виробництва. В лісовому комплексі відбувається інтенсивний розпад раніше утворених підприємств і створення нових.

В даному розділі розглянуто підходи до оцінки ефективності ресурсовикористання та ресурсозбереження на підприємствах лісового господарства. На сьогодні визріла гостра необхідність розробки нових екологічних підходів у стратегії і тактиці лісогосподарювання, впровадження сталого розвитку лісокористування, що повинно забезпечити раціональне використання, відтворення та охорону лісів.