Аналіз сильних і слабих сторін підприємства
31

Розділ 2. Аналіз сильних і слабих сторін на ТОВ «Дружба»

 

2.1 Оцінка сильних і слабких місць у фінансовій сфері ТОВ «Дружба»

 

 

 

Товариство з обмеженою відповідальністю «Дружба» знаходиться на території ____________ району. Розташоване воно в північно-західній частині району  _________________ області. ТОВ «Дружба» було засновано у 2004 році на базі КСП «Черевківське». Форма власності: колективна. Землі підприємства придатні для вирощування овочевих культур і садівництва. Тому основним видом економічної діяльності підприємство вибрало: надання послуг у галузях овочівництва, декоративного садівництва і вирощування продукції розплідників (за КВЕД - 01.12.0).

Засновники товариства є юридичні та фізичні особи (члени КСП «Черевківське»).

Відповідно до статуту, ТОВ «Дружба» ставить своєю метою отримання прибутку шляхом здійснення наступних видів діяльності:

    вирощування овочів та коренеплодів;

    оптова торгівля сільськогосподарськими продуктами.

Керівнику господарства підзвітні чотири ланки: виробнича дільниця, овочева база, транспортна дільниця та бухгалтерія. Усі види діяльності здійснюються у відповідності до діючого законодавства, з дотриманням вимог щодо стандартизації та сертифікації продукції. Виробничу частину очолює головний агроном, овочеву базу – завідувач бази, транспортну дільницю – головний енергетик та бухгалтерію – головний бухгалтер.

На чолі підрозділів стоять бригадири, завідуючі, начальники, вони є обліковцями та нормувальниками для своїх структурних одиниць.

Визначимо, що необхідно для проведення SWOT – аналізу для підприємства.

Для проведення SWOT-аналізу не потрібні ні великі бази даних, ні формальна підготовка. Будь-хто, хто хоч трохи знайомий з організацією й має уявлення про