Сутність і зміст управлінської діяльності
5

1. Поняття про управління та внутрішкільне управління

 

Поняття ''управління'' міцно ввійшло у вжиток багатьох галузей знань. Так, існує управління біохімічними процесами в живих організмах, управління технічними пристроями, машинами, управління соціальними процесами. Його суть визначається як ''елемент, функція організмів, систем різної природи (біологічних, соціальних, технічних), які забезпечують збереження їх певної структури, підтримання режиму діяльності, реалізацію їхніх програм''.

Спільним для управління взагалі, як стверджує кібернетика, є те, що воно властиве лише системним об'єктам: метою управління є впорядкування системи; перебудова системи здійснюється шляхом переробки інформації, встановлення зворотного зв'язку; кожна самоуправляюча система поділяється на дві підсистеми; управляючу і підсистему, що управляється.

Управління освітою належить до соціального управління, що регулює економічну, соціально-політичну та духовну сфери життя суспільства. Управління освітою, зокрема, відповідає за духовну сферу.

Управління як теорія зародилось на початку XX століття. Основоположниками першої школи ''наукового управління'' були американський інженер Ф.Тейлор і французький менеджер А.Файоль. Перший з них вирішив завдання удосконалення управління підприємством шляхами економного використання праці і засобів виробництва, регламентації використання інструментів і матеріалів, стандартизації робочих операцій, точного обліку робочого часу і цим довів, що управляти можна ''науково''. У 1911 році Ф.Тейлор опублікував свою книгу ''Принципи наукового управління'', яка традиційно вважається початком визнання управління наукою.

А.Файоль виділив п'ять функцій управління. За його словами, ''управляти означає передбачати і планувати, організовувати, розпоряджатися, координувати і контролювати''. Він розробив ''принципи управління'', що визнається першим самостійним результатом ''науки адміністрування'' в її тепер вже класичному варіанті, зорієнтованому насамперед на побудову ''формальних'' організаційних структур і систем.