Створення інтернет-магазину товарів легкої промисловості засобами PHP та MySQL
29

результат роботи людини з творчим потенціалом. Результатом виконаних робіт є дизайн головної та внутрішніх сторінок інтернет-магазину.

Четвертий етап – встановлення та тестування створеного інтернет-магазину. Після створення технологічної основи інтернет-магазину відбувається наповнення сайту матеріалами, оптимізація швидкості завантаження  сторінок сайту, виявлення неполадок та їх ліквідація, тестування на взаємозв’язок сторінок.

2.1.2. Проектування бази даних

Для створення інтернет-магазину не можливо обійтись без чітко продуманої бази даних, яка є джерелом інформації для сайту.

Структура проектованої бази даних прямо залежить від поставлених до інтернет-магазину завдань, які вона має виконувати або забезпечувати їх виконання за допомогою збереження значних обсягів інформації, надання доступу до неї користувачеві.

На основі зазначених потреб до інтернет-магазину було складено ER модель для бази даних. ER-модель, або ER-діаграма призначена для формалізованого опису предметної області на етапі концептуального проектування бази даних. Модель являє собою графічний опис предметної області з використанням стандартизованого набору позначень. На основі ER-моделі за певними правилами будується логічна модель для реалізації в конкретній СУБД.

Центральним об’єктом в нашій моделі даних є товар. Кожен товар крім основних властивостей зв’язаний із об’єктами виробник та категорія. Тип зв’язку – «багато до одного».

Для кожного потенційного покупця створюється об’єкт корзина, який характеризується унікальним номером користувача. Між об’єктами корзина і товар існує зв'язок «багато до багатьох», тобто кожен товар може бути розміщений в різні корзини, і в кожній корзині може бути багато книг, при цьому в кожній корзині враховується кількість однакового товару. Також в корзині зберігатиметься дата покупки.