Розробка інформаційної системи загальноосвітнього навчального закладу з використанням PHP і MYSQL
7

Розділ І.
Аналіз вимог та вибір технологій розробки

1.1. Структура та наповнення сайтів загальноосвітніх навчальних закладів

Загальноосвітні навчальні заклади напряму не відносяться до державних органів, однак принципи побудови їх сайтів повинні відповідати тим же принципам, які визначені для державних установ загалом. У зв’язку з цим аналіз вимог до розроблюваного сайту слід розпочати з аналізу рекомендацій до структури та наповнення сайтів державної установи.

У зв'язку з підвищенням популярності глобальної мережі Інтернет і зростанням доступності інтернет-послуг для населення у державних організацій та установ з'явилася потреба у створенні їх офіційних сайтів. На сьогоднішній державні органи, а також органи місцевого самоврядування можуть надати громадянам інформацію про свою діяльність в усному, письмовому (на вимогу громадян), а також в електронному вигляді за допомогою офіційного сайту.

Крім того, поряд з поняттям офіційного сайту державного органу існує також поняття внутрішнього порталу державного органуінтранет-порталу. На відміну від офіційного сайту, інтранет-портал державної організації служить для найбільш зручного і швидкого обміну інформацією між співробітниками організації, автоматизації взаємодії, а також планово-організаційної діяльності [28].

Інтеграція внутрішніх порталів державних органів та установ з їх офіційними сайтами дозволяє організувати оперативну обробку звернень та запитів громадян, затвердження та автоматичне вивантаження на офіційний сайт матеріалів, створених у внутрішньому порталі, і т. д.

У багатьох країнах поняття офіційних сайтів державних органів або органів місцевого самоврядування введено на законодавчому рівні (наприклад, в Російській федерації, в Киргизькій Республіці) і до зовнішнього вигляду, а також вмісту таких сайтів законом пред'являються строгі вимоги