Суб’єкти господарювання: загальна характеристика
3

 

 

Вступ

У правовій літературі поняття та сутність суб’єктів господарювання досить не нове, але на сьогодні недостатньо докорінних наукових досліджень, які б впливали на застосування цього поняття у практичній діяльності.

В умовах постійного розвитку економіки дослідження правового визначення суб’єктів господарювання є актуальним та важливим питанням для розгляду й дослідження задля підвищення його ефективності правозастосування та розуміння як основного й базового елементу господарських правовідносин.

Питання щодо визначення, сутності, видів, особливостей та правовий статус суб’єктів господарювання досліджували та висвітлювали у своїх наукових працях багато вчених таких, як: В.С. Щербина, В.М. Кравчук,    В.О. Коверзнев, Д.В. Задихайло, П.І. Шевчук, К.М. Чаплигін та ін.

Основною метою даної роботи є визначення та аналіз поняття суб’єктів господарювання, їх видів, установчих документів, якими керуються суб’єкти господарювання у своїй діяльності,  висвітлення та аналіз питання щодо державної підтримки суб’єктів господарювання різних форм, а також підстави припинення їх діяльності.

Таким чином, суб’єкти господарювання посідають основне місце в господарській діяльності, тому дослідження їх поняття, статусу та форм діяльності є досить важливим та актуальним питанням.