Суверенітет держави
3

Проблема державного суверенітету завжди була актуальною, але після проголошення незалежності України вона постала на національному рівні з особливою силою. Набуття Україною державної самостійності, правовими підставами якої є Декларація про державний суверенітет України, Акт проголошення незалежності України, поставило її перед необхідністю провести всебічну модернізацію суспільства на глибокому науковому підґрунті. Належне усвідомлення сутності та змісту реалізації суверенітету є однією з необхідних умов розбудови народом України власної держави, проведення її зовнішньої та внутрішньої політики. Тому, саме це зумовило наш інтерес дослідження питання ’’Суверенітет держави’’.

Мета:   розглянути сутність поняття суверенітет держави, ознаки, та   види, а також розгляд питання щодо Декларації про суверенітет України

Обєкт:  суверенітет держави

Предмет: особливості впливу державного суверенітету на розвиток України

Завдання:

1.  Розкрити поняття та види державного суверенітету

          2.  Ознайомитись з Декларацією про державний суверенітет

3.  Здійснити теоретичний аналіз щодо історичного значення     державного  суверенітету  

4.  Визначити сучасні проблеми суверенітету держави

 

   Методи дослідження: Для розвязання завдань дослідження нами застосовувся комплекс взаємодоповнюючих методів, серед них такі:

-         загальнонаукові та спеціальні методи: аналіз, синтез, дедукція, індукція, порівняння, узагальнення, методологічнй, системний, історико-генетичний, структурно-функціональний та формально-догматичний, методи компаративного аналізу, емпіричного узагальнення, моделювання та абстрагування. які використовувались з метою з’ясування особливостей суверенітету держави.