Основи побудови ЗРК і устрій бойових засобів ЗРК 9К37М1
3

РОЗДІЛ 1

ВЗАЄМОЗВ'ЯЗОК ТЕХНІЧНИХ І ТАКТИЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ЗРК

Зоною виявлення називають область простору, в межах якої радіолокаційні цілі із заданою ефективною поверхнею розсіювання, виявляються РЛС у кожному періоді огляду з імовірністю не нижче заданої (як правило 0,5).

Зона виявлення характеризується своїми розмірами і формою. Розміри і форму зони виявлення прийнято характеризувати графіком або таблицею залежності дальності виявлення Д від висоти польоту цілі Н.

Повна кількісна характеристика розмірів і форми зони виявлення РЛС може бути отримана за даними залежності Д = f(Н), межами виявлення за кутовими координатами ((), (00÷3600) - при круговому огляді;

((),() - при секторному огляді), можливостями повороту антени (зони виявлення) відносно лінії обрію, кількістю одночасно «оглядаємих» зон, часом «перегляду» усієї зони виявлення І стелею беспровального супроводу Нцілей. Висота Нзалежить від класу комплексу, тобто залежить від максимальної висоти зони поразки НЗП.

  1. Розрахунок і порівняльний аналіз рорахованих характеристик з характеристиками ЗРК 9К37М1.

Розрахуємо основні тактико-технічні характеристики ЗРК 9М37М1 за вихідними даними варіанта та порівняємо зроблені розрахунки з дійсними характеристиками ЗРК 9М37М1.

1.1                      Імпульсна потужність Pi

Для розрахунку імпульсної потужності скористаємося формулою

(1.1)

Де Q – шпаруватість, – середня потужність передавача.

Отже, маємо: