Інформаційне та програмне забезпечення інтернет-магазину комп'ютерної техники "ВАДИКОМ"
9

Розглянемо більш детально PHP и MYSQL,які я вікорістав у написанні Web-сайту. PHP є серверною (виконується на стороні сервера) мультиплатформною мовою опису сценаріїв, яка вбудовується безпосередньо в HTML-код. За допомогою PHP можна здійснювати динамічне формування сторінок, а також досить просто організувати інтерфейс до бази даних. Мова має простий синтаксис і малий розмір вихідного коду [3, 4].

PHP інтерпретується Web-сервером в HTML-код, який передається на сторону клієнта. На відміну від таких скриптових мов програмування, як JavaScript, користувач не має доступу до PHP-коду, що є перевагою з точки зору безпеки але значно погіршує інтерактивність сторінок. Але ніщо не забороняє використовувати РНР для генерування і JavaScript-кодів які виконуються вже на стороні клієнта. У процесі написання интрнет-магазину “Вадиком” я викристав біблиотеку jQuery, для графічних ефктів  в розділі новин магазину,у вибіру сортування товарів та вибір товару  за параметром.

Синтаксис jQuery розроблений, щоб зробити орієнтування у навігації зручнішим завдяки вибору елементів DOM, створенню анімації, обробки подій. jQuery також надає можливості для розробників, для створення плагінів у верхній частині бібліотеки JavaScript. Використовуючи ці об'єкти, розробники можуть створювати абстракції для низькорівневої взаємодії та створювати анімацію для ефектів високого рівня. Це сприяє створенню потужних і динамічних веб-сторінок.

Використання PHP доцільне при створенні часто обновлюваних або громіздких у написанні програм, швидкість виконання для яких не є критичним параметром. PHP скрипт працює досить швидко, але не так швидко як заздалегідь скомпільована програма. Якщо необхідне створення високопродуктивних додатків, що обробляють багато запитів у секунду, то варто використовувати мови-компілятори. На сьогоднішній день PHP завоював популярність серед розробників Internet-систем завдяки своїй зручності і простоті.