Дослідження розвитку туризму в Індії
1

ВСТУП

Сьогодні розвиток туризму набуває особливого значення. Адже туризм це одна з форм раціонального використання вільного часу, проведення дозвілля, задоволення пізнавальних інтересів, оздоровлення та лікування. Активний відпочинок і подорожі займають одне з перших місць серед важливих потреб населення.

Туризм – це також своєрідна візитна картка країни, що знайомить зарубіжну громадськість зі станом економіки, розвитком національної культури  та духовним потенціалом нації.

На сьогодні міжнародний туризм у всьому світі став на індустріальну основу і являє собою галузь економіки, яка забезпечує значні валютні надходження за рахунок розвитку іноземного туризму. Послуги цього туризму займають велике значення в індустрії туризму.

Індія  – велика країна на півдні Азії, яка розкинулася від льодовикових піків Каракарума до мису Кумарі, що омивається екваторіальними водами, від засушливих пустель Раджастхана до болотних заростів Беталії. Ця країна є однією з найбільших за площею та другою після Китаю за населенням у світі.

Індія один з головних центрів міжнародного туризму в Азії. Різноманітні природні пейзажі Індії, неперевершені за своєю красою та екологічною цінністю, у сполучені з міцевим культурним середовищем,  яке зберегло особливу етнографію, мистецтво і вірування різних груп населення – все це цікаво для туристів, що подорожують до Індії. Але не дивлячись на те, що потік міжнародних туристів до Індії великий, потік ураїнських туристів до Індії дуже малий, це можна пояснити великою відстанню та дорогим авіаперельотом до країи. Проблемами, що стримують потік туристичних обмінів, залишається висока вартість місцевих авіаперевезень та дорогі туристичні путівки.

Даний тур є досить актуальним на сьогодні, оскільки він дає можливість поєднати відпочинок із задоволенням пізнавальних інтересів туристів. Під час подорожі можна ознайомитись із пам’ятками архітектури, історії, культури та природними пам’ятками.