№ розрахунково-аналітичного завдання 30
41

ВИСНОВКИ

 

 

   Провівши роботу над власною курсовою, та після розрахунків і проведеного в завданнях аналізу по­ведінки окремих одиниць в економічній системі, таких як фірма і споживач, можна зробити висновок про взаємодію між цими економічними суб’єктами.             

Кількість благ і послуг, яку споживач бажає і може придбати, носить назву попиту. Попит кожного суб’єкта економічних відносин є суто індивідуальним, завжди відноситься до конкретного часу і до конкретних умов. Загальна сукупність усіх індивідуальних попитів при кожному значенні ціни і формує галузевий, або ринковий попит.                                                                     

Під пропозицією розуміють ту кількість товарів (або послуг), яку бажають і можуть поставити на ринок або надати споживачам виробники за кожної даної ціни. Ту також, як і у випадку попиту, враховується як бажання, так і можливості виробництва. Знову ж таки, пропозиція відноситься до конкретного періоду часу і до конкретних умов, які можна віднести до цінових і нецінових факторів пропозиції.                                                                                   

Виробнича функція підприємства задає максимальний обсяг випуску продукції, який воно може виготовити за умови використання будь-якого заданого набору ресурсів. Або виробнича функція показує результати використання альтернативних технологічно ефективних способів виробництва.                                                                     

Отже, в умовах конкуренції на ринку постійно зустрічаються продавець і покупець, і в такий спосіб при їхньому зіткненні визначається ціна товару. При цьому враховуються витрати чи продавця виробника на виробництво, збереження, транспортування товару, цінність і корисність цього товару для споживача, а також багато інших факторів , що впливають на ціну.