Технологічний процес роботи вантажного комплексу аеропорту
29

 

2.4. Технологічний процес обробки вантажів, що прибувають на МПЛ.

1. До місця стоянки ПС прибуває  бригада вантажників разом із  співробітником  митниці,   після   чого  член   екіпажу доповідає   йому    про наявність   вантажу   і   пошти   і   надає   необхідні документи.

2. Співробітник митниці проставляє на всіх документах штамп "Вантаж митний".   Залишає   по   одному екземпляру необхідної документації у себе.

3. Вантаж, розвантажений з ПС завантажується бригадою вантажників на внутрішньо аеродромні засоби механізації і доставляється на склад прибувших на МПЛ вантажів.

4.  Всі  вантажі, доставляються на склад , де їх приймає прийомоздатчик, який знову перевіряє документи , тару , упаковку,  і дає вказівки про розміщення вантажу.

  1.   Транспортування вантажу всередині складу до місця тимчасового зберігання (в зону A*) та короткострокове зберігання вантажу перед видачею вантажоодержувачу.
  2.   Повідомлення вантажоодержувача про прибуття вантажу, звертаючи увагу на те, що для отримання інформації про порядок отримання вантажу,  необхідно звернутися в митницю.
  3.   Інспектор    перевіряє    митну    декларацію,    документи,    стягує    при необхідності мито і ставить на документах штами "Випуск дозволений” , що є підставою для видачі вантажу. Вантаж при необхідності проходить певні види контролю, який здійснюється інспекторами відповідних служб. Після позитивного рішення цих служб щодо вантажу, вантаж дозволяється видати вантажоотримувачу.
  4.   Після осаточної сплати всіх зборів вантажоотримувач може забрати свій вантаж.
  5.   Перевозення вантажу всередині  складу до зони  прийому та видачі вантажів R.