Сучасна клубна електронна танцювальна музика: основні проблеми розвитку жанру та технічні аспекти аранжування
115

ВИСНОВКИ

 

Таким чином, розглянувши та проаналізувавши стан сучасної електронної музики, спираючись на спеціалізовані джерела та власний багатолітній досвід роботи в галузі сучасної музичної індустрії, розглянувши багато численні рейтинги, що точно висвітлюють тенденції розвитку електронних стилів, відповідно до змін смакових переваг слухацької аудиторії, можемо зробити такі висновки:

  1.   Сучасна танцювальна електронна музика знаходиться у стадії бурхливого розвитку. Активно помітним стає явище еклектики: на ряду з формуванням нових стилів шляхом постійного пошуку нових технічних прийомів аранжування та синтезу звуку, спостерігається також активне запозичення їх з інших жанрів електронного, популярного, авангардного та, навіть, джазового спрямування. Електронна музика на сьогоднішній день займає перше в світі за популярністю серед слухацької аудиторії, про це свідчать світові музичні авторитетні рейтинги та нагороди, такі як DJ Mag, MTV Video Music Awards, Grammy та інші.
  2.   Популярність та стильова різноманітність електронної музики з кожним роком набирає обертів. Проаналізувавши розвиток електронної музики протягом кількох десятьоліть, можна зробити висновки, що наприкінці            80-х – початку 90-х років ХХ століття електронна популярна та клубна музика мала значно меншу популярність, у порівнянні з сьогоденням.
  3.   Головними актуальними проблемами сьогодення, що виникли в результаті технологічного прогресу та процесу інформаційної глобалізації є: піратство в мережі Інтернет, масова профанація молодих музикантів, яку спричинено широкою доступністю інформації. Як наслідок, велика кількість музичного контенту низької якості на ринку.
  4.   Ретельно дослідивши ринок сучасної музики, приходимо до висновку, що ключову роль у здійсненні реалізації та просуванні музичного контенту відіграє лейбл. Лейбл являє собою торгову марку (компанію), що співпрацює з авторами музичних композицій, здійснюючи їх збут в мережі Інтернет через спеціалізовані електронні музичні магазини.