Розробка технічних рішень системи теплопостачання та вентиляції торгівельного центру з готельними номерами у м. Івано-Франківськ
105

Трубопроводи системи ГВП і водопроводу прийняті з труб сталевих емальованих по ТУ.У.7308692-001-93 (57мм) та оцинкованих водогазопроводних ГОСТ 3262-75* (<57мм).

  Запірна арматура - кульові крани.

У нижчих точках системи теплопостачання передбачено встановлення спускної арматури, в вищих точках – встановлення повітряних клапанів.

Дренаж системи споживання тепла передбачається самопливом в дренажний приямок через дренажні трубопроводи з воронками.

Для подальшого видалення води з дренажного приямка застосовується дренажна насосна система Wilo-Drain Twister, в складі якої два насоси Wilo-Drain TMW32/8.

4 АВТОМАТИЗАЦІЯ

В проекті розроблена функціональна схема автоматизації вводу системи ГВП, системи вентиляції і системи опалення в індивідуальному тепловому пункті. Система теплоспоживання представляє собою складний комплекс приладів, робота яких взаємозв’язана.

По своїй структурі прилади можуть бути вказівними, реєструючими, інтегруючими, сигналізуючими, а також можуть суміщати різні функції. Вказівні прилади дають можливість судити про вимірювальну величину по положенню стрілки або другого показника по шкалі приладу. Реєструючі систематично ведуть запис в прийнятих одиницях вимірювальної величини за будь-який проміжок часу. Регулюючі прилади призначені для автоматичного регулювання параметрів або їх значень в зазначеній залежності без втручання людини. Вони часто суміщають декілька функцій (показ, реєстрація та ін.). Сигналізуючі прилади при досягненні заданого значення вимірювальної величини подають світловий або звуковий сигнал.

Для оперативного контролю параметрів технологічного процесу вимірювальні пристрої розміщуються на технологічному обладнанні. Ці пристрої мають чутливі перетворюючі елементи, вимірювальний механізм і обліковий пристрій, розміщений в одному корпусі. Прилади з дистанційною передачею показників мають в своєму складі вимірювальний перетворювач і вторинний вимірювальний блок – показує, пише та ін. Вторинні прилади встановлюються в центральних щитах, що дозволяє оператору контролювати вимірювання основних параметрів обладнання в одному місці.