Ефективне використання машин
31

Свердлять отвори на відстані 5…10 мм від кінця тріщини свердлом 4…5 мм і  видаляють старий метал. В залежності від товщини зварюючи деталей знімають фаски з кромок тріщини менше 5 мм, її не розробляють. Підготовлені місця заварюють, починаючи із насвердлених кінців тріщини. Після цього перевіряють якість зварного шва. Тріщини заварюють електродами УОНИ-13/45.

У відремонтованій рамі не допускається: непаралельність кутника і квадратної труби більше 3мм прогин повздовжніх зв’язків більше 4 мм. Рама повинна бути прямокутною: різниця діагоналей не повинна перевищувати 10мм.

  Робочі органи (лапи).

Плоско різальні та стрілчасті  лапи культиватора виготовляють із сталі 65Г. їх леза загартовують по кромці на ширину 25…30 мм. Лапи найбільш піддаються спрацюванню. В залежності від умов роботи (грунт, його вологість) лапи культиватора через одну дві зміни, а іноді й частіше приходиться заточувати на заточувальному верстаті. Під час заточування, щоб запобігти відпуску загартованої зони лез лап, неможна допускати їх нагрівання. Після декількох таких заточувань, коли загальне спрацювання по ширині досягає 12…15 мм, лапу можна відновити відтягуванням леза. Для цього ріжучу кромку лапи на ширині 20 мм нагрівають в ковальському горні до 850-900оС (світло-коричневий колір гартування). Потім, наклавши лапу робочою поверхнею на наковальню, частими ударами молотка відтягують носок і кромки лез, після чого кромки лапи вирівнюють гладилкою. Щоб надати лапі правильну форму, під час відтягування її перевіряють по шаблону. Під час перевірки просвіт між робочою поверхнею і шаблоном допускається не більше 1,5 мм. Після відтягування лезо лапи заточують зверхньої сторони під кутом 8-100 . товщина леза на відстані 0,5 мм від ріжучої кромки повинна бути після заточування 0,3-0,5 мм. Наступна операція – це гартування леза лапи. Гартувати у воді сталь 65Г, з якої виготовленні лапи не можна, так як в металі можуть виникнути тріщини. Для гартування в ковальському горні нагрівають лапу до 820