Побудова корпоративної мережі з можливістю передачі відеозображень на відстань
7

РОЗДІЛ І. ТЕОРЕТИЧНА ЧАСТИНА

 

1.1 Система відеоспостереження

Відеоспостереження (англ. Closed-circuit television, CCTV) — система передачі інформації з відеокамер, телевізійних камер на обмежену кількість моніторів або записуючих пристроїв.

Відмінність систем відеоспостереження від телевізійного мовлення полягає в тому, що сигнал не передається у відкритому режимі. Системи відеоспостереження часто використовуються для спостереження в місцях, які потребують постійного нагляду, таких як банки, банкомати, казино, вокзали, аеропорти, військові об'єкти та звичайні магазини.

На промислових об'єктах камери спостереження можуть використовуватись для централізованого стеження за виробничим процесом, або, у випадку небезпечного для людини середовища. Системи відеоспостереження можуть знімати безперервно, або вмикатись лише за заданою подією. Досконаліші системи стеження, з використанням цифрових відео рекордерів, дозволяють створювати записи, які зберігатимуться роками, з різною якістю та з додатковими можливостями (такими як виявлення рухів та оповіщення через електронну пошту).

Системи відеоспостереження є сьогодні обов'язковим, а деколи і основним елементом будь-якої сучасної системи безпеки. Можливість дистанційного візуального контролю всього об'єкту, що охороняється, його внутрішніх приміщень, навколишнього простору і периметра, дозволяє створювати високоефективні системи безпеки - без витрат на зміст великого штату охорони. Ці системи здатні не тільки відображати оперативну обстановку, але зберігати і архівувати всю відеоінформацію для подальшої обробки.

Камери відеоспостереження можуть бути встановлені як усередині приміщення, так і на вулиці. Для зручності, щоб не переміщатися з місця на