Звіт про проходження навчальної практики в адвоката
29

Висновки

     Зрозуміло, що першочерговою метою проходження практики в адвокатурі було поглиблення теоретичних знань у сфері цивільного, кримінального, сімейного, трудового, екологічного, процесуального та інших галузей права, які вивчалися мною під час навчання на юридичному факультеті Львівського Національного Університету ім. Івана Франка. Але великою перевагою проходження практики в адвокатурі стало для мене набуття практичного досвіду. Адже ніхто інший, як адвокат, знає всі переваги, недоліки законодавства та  принципи розумного і головне ефективного його застосування на практиці.

     Однією з основних цілей під час проходження практики в адвокатурі було ознайомлення з формами та методами роботи адвоката, вивчення досвіду роботи адвоката, придбання навичок аналізувати інформацію та робити висновки.

    Важливим етапом проходження практики і напевно одним з найважливіших було ознайомлення з порядком юридичного консультування клієнтів. Адже співставлення юридичних фактів з нормами закону дає надзвичайно важливий та необхідний досвід для подальшої роботи в адвокатурі.

    Також надзвичайно цікавим та неоціненним досвідом було участь у судових засіданнях по цивільних та кримінальних справах.  Це дозволило мені вивчити особливості застосування адвокатських прийомів при представництві адвокатом своїх клієнтів у судах.

     Загалом варто сказати, що проходження практики в адвокатурі навчило мене бути більш уважним, зосередженим та приділяти увагу найменшим дрібницям. Адже як випливає з адвокатської практики, найменші дрібниці можуть схилити чашу правосуддя або в одну або в іншу сторону. Як говорить стара народна мудрість: «Диявол криється в деталях…».