Журнал «Вісник Книжкової палати» (2009 – 2010 рр.)
11

Зроблено змістовну і кількісну характеристику періодичних і продовжуваних видань з публікаціями, що стосуються книгознавства та видавничої справи. Зроблено висновок про необхідність створення всеукраїнського науково-теоретичного часопису з питань книгознавства та видавничої справи на сторінках якого мали б висвітлюватися результати теоретичних та експериментальних досліджень, наводитися відомості з технології, техніки та організації виробництва.

 

34.Паливода Ю. Перемовини з автором як ключовий етап співпраці автора та редактора навчальної книги / Юлія Паливода // 2010. – № 1 (162).– С. 11–14.

Інформація про перемовини автора та редактора, їхню першу зустріч як партнерів у створенні видавничого продукту, про компетенції редактора, про складові його підготовки до такої першої офіційної зустрічі з автором, можливі її результати. Розтлумачується авторська готовність до перемовин з редактором. Висвітлюються особливості коректної відмови редактора авторові у виданні його праці.

 

35.Паливода Ю. Сутність і способи діяльності  редактора  щодо формування  видавничого профіля  /  Юлія  Паливода // 2009. – № 1 (150). – С. 13–16.

Про значенні видавничого портфеля у редакційно - видавничій діяльності редактора; розтлумачуються різновиди видавничого портфеля та «явище портфельного запасу» видавництва; окреслюються суть і способи діяльності редактора щодо його формування; авторський оригінал розглядається як потенційна складова видавничого портфеля.

 

36.Поляков В. Виконання Закону України « Про обов’язковий примірник документів державними видавництвами сфери управління Держкомтелерацію України (2007–2009) / Віталій Поляков, Тетяна Устіннікова // 2010. – № 4 (165). – С. 8–10.

Аналізується дотримання «Закону України про обов`язковий примірник документів» видавцями за період за  2007-2009 р. Перераховані  переваги надання ОП видавцями, функції ОП. Автори пропонують ряд заходів для усунення недоліків доставляння ОП і підвищення ефективності законодавчого і технічного забезпечення функціонування системи ОП.

 

37. Порядок визначення обсягу книжкової продукції державною мовою, підготовка випуск  та/ або розповсюдження якої здійснюється вітчизняними видавництвами та підприємствами розповсюдження книжкової продукції, для укладення договорів  оренди приміщень // 2009. – № 7 (156). – С. 3.

Про порядок визначення обсягу книжкової продукції державною мовою, підготовка випуск  та/ або розповсюдження якої здійснюється вітчизняними видавництвами та підприємствами розповсюдження книжкової продукції, для укладення договорів  оренди приміщень