Журнал «Вісник Книжкової палати» (2009 – 2010 рр.)
5

Структура курсової роботи обумовлена логікою розгляду теми. Курсова робота складається із вступу, двох розділів, висновків та списку використаної літератури.

Перший розділ «Сучасне становище та перспективи розвитку в галузі документознавства, бібліографії та видавничої справи» складається із 16 підрозділів. Матеріал в усіх підрозділах, систематизовано за алфавітним принципом.      

Другий розділ "Допоміжні покажчики" складається із 2 підрозділів і являється пошуково-допоміжним апаратом, який, відповідно, є необхідним доповненням до першого розділу. В межах рубрик матеріал подано за алфавітом  авторів та назв публікацій.

Другий розділ включає іменний покажчик та алфавітний покажчик назв публікацій. Іменний покажчик полегшить пошук необхідної інформації, зокрема виявлення творів одного автора, подекуди у різних розділах.

Матеріали у рубриках, крім рецензій, анотовані. Анотації здебільшого довідкові, перш за все уточнюють назву та подають додаткові відомості про автора, призначення та інші особливості статей. Бібліографічні описи складено відповідно до вимог ДСТУ ГОСТ 7.1:2006 «Бібліографічний запис. Бібліографічний опис. Загальні вимоги і правила складання» та ДСТУ ГОСТ 7.80:2007 «Система стандартів з інформації, бібліотечної та видавничої справи. Бібліографічний запис. Заголовок. Загальні вимоги та правила складання» [6]. В описі вказується інформація про автора (чи авторів), назву твору, місце видання, видавця, рік видання та обсяг публікації. Опубліковані в різних номерах журналу частини чи розділи статей, що мали загальну назву, зведені до одного бібліографічного опису із зазначенням початку і кінця публікації.

Теоретичне і практичне значення курсової роботи. Матеріал може допомогти  науковцям, бібліотекарям, студентам і всім, хто цікавиться сучасним станом розвитку, проблемами та досягненнями у документознавстві, бібліографії, бібліотечній та видавничій справі.