Статистична характеристика розподілу банків за обсягом активів, розміром капіталу, рівнем прибутку
35
  1. Створити умови конкурентного співіснування іноземних та українських банків  через вдосконалення чинного законодавства, надання пільгових умов та гарантування кредитів на інвестиційні проекти; адміністративного обмеження доступу іноземних банків.
  2. Забезпечити валютну стабілізацію шляхом недопущення значних курсових стрибків; підтримання адекватного рівня пропозиції іноземної валюти                                    на валютному ринку; посилення контролю за операціями купівлі-продажу іноземної валюти.
  3. Запровадити торгівлю цінними паперами – успішне здійснення операцій                   із цінними паперами сприятиме підвищенню рівня ліквідності активів банку та посилить його конкурентне становище.
  4.  Активізувати маркетингову діяльність – створити необхідні умови для пристосування до вимог ринку, що підвищить конкурентоспроможність                    та прибутковість.

   Проведення перетворень у банківській системі України сприятиме прискоренню темпів європейської інтеграції, налагодженню більш тісного міжнародного економічного співробітництва і підвищенню конкурентоспроможності вітчизняних банків на ринку банківських послуг, а також дасть можливість збалансувати інтереси банків та клієнтів. Разом це дозволяє визначити шлях                  до інтеграції банківської системи України в європейський фінансовий простір.