Розробка проекту організації та оплати праці в комплексній бригаді
13

Виходячи з цих нормативів:

a)                              Час на зняття та укладку мішків, тобто формування візків :

tфв=12*4,5+4*12=1,7 хв

b)                             Час переміщення візка складається з часу переміщення до ліфта (40м), на ліфті (очікування та заїзд ( ), спуск()), до піддонів (26м).

c)                              Час формування піддонів, тобто перевантажування мішків з візка на піддон, складається із часу зняття мішка із візка та часу складання його на піддон.

Tфп6=(4.5+4)*12=102 с- при укладанні 12 мішків,

tфп7=(4.5+4)*19=161,5 с- при укладанні 19мішків.

d)                             Час повернення вантажника з порожнім візком складається із часу переміщення до ліфта, на ліфті, від ліфта до штабелю:

Вважаємо, що вантажник не простоює в очікуванні навантаження – розвантаженні візка чи піддона, тобто їх на підприємстві є більше, ніж вантажників, які займаються їх переміщенням.

Визначимо продуктивність автокрану КС-2571:

Навантажування вантажу на автомобіль здійснюється за допомогою автокрану КС-2571, вантажопідйомність якого складає 10 т.

1)    Тривалість робочого циклу крана:

,де

- час на застропку (захват) вантажу; - час на підняття вантажу, с; tп.к.в.- час переміщення крану з вантажем, с; tо.в.- час на опускання вантажу, с; tв.в.в.- час на встановлення і відстрочку вантажу вантажу; - час на підняття захватного пристрою, с; - час на поворот стріли без вантажу, с;- час на опускання захватного пристрою,с.