Вибір, проектування і розрахунок електроприводу теплогенератора ТГ-2,5 для застосування на птахофрмі
9

Для прибирання гною з пташників застосовується установка прибирання гною з каналів під батареями МАС-6М, транспортер для вивантаження гною з пташників НКЦ-7. З-під батарей гнойова маса прибирається установкою МПС-6М. Потім гній скидається в канал побудованого гноєприбиральника, в якості якого застосовується транспортер НКЦ-7. Транспортер НКЦ скидає в транспортний засіб або в гноєзбірник.

Для утворення необхідних температурно - вологових умов в пташниках підтримується температура з точністю до 5-6% і зниження обсягу шкідливих газів (аміак, сірководень, вуглекислий газ) до гранично допустимих концентрацій обирає комплект “Клімат-47М-01”. В комплект входять: осьові вентилятори ВО-4-7,1А, автоматичні вимикачі, станції управління і сіровод екранований. Вентилятори розміщують рівномірно за периметром будівлі. Терморегулятор ПТР-3-04 на падіння температури зменшує повітрообмін, спочатку зниженням числа обертів електродвигунів, потім відключення окремих груп вентиляторів. При досягненні температури повітря в пташнику аварійного рівня відключаються всі вентилятори.

Для забезпечення необхідного зволоження повітря застосовують комплект  К-П-6 з набором зволожувачів УВ-60. Комплексне використання названого обладнання дозволяє підтримувати заданий мікрокліматичний режим в птахівничих приміщеннях.

Для підтримання оптимальної температури повітря в пташнику в зимовий період застосовують теплогенератори ТГ-2,5.  Температура нагрітого повітря регулюється зміною його подачі через теплогенератор.