Розробка комплексу маркетингу послуг ПриватБанку
2

1. Характеристика ПАТ КБ «ПриватБанк» та послуги «Приват24»

«ПриватБанк» — найбільший за розмірами активів український банк і лідер роздрібного банківського ринку України, зареєстрований 19 травня 1992 року, головний офіс у м. Дніпропетровськ.

Основну частину корпоративних клієнтів, що обслуговуються банком, складають підприємства малого і середнього бізнесу. При цьому значну долю вжитку банківських продуктів забезпечують крупні фінансові і промислові корпорації. Особлива увага протягом року приділялася обслуговуванню компаній, що мають широку мережу структурних підрозділів, — мережевих корпорацій. Галузева характеристика клієнтської бази банку свідчить, що велику частину складають підприємства, основний вид діяльності яких торгівля і комерційна діяльність. Значну долю серед корпоративних клієнтів займають підприємства харчової, транспортної, сільськогосподарської і будівельної галузей. [1]

У ході дослідження ринку банківських послуг проведеного компанією GfK Ukraine, 23,3% жителів України назвали «ПриватБанк» найпривабливішим для себе українським банком. За даними дослідження GFK Ukraine у  третьому кварталі 2015 року нас вважають основним банком 41,8% клієнтів – фізичних осіб, що більше, ніж у наступних за нами двадцяти восьми банків разом взятих. Серед корпоративних клієнтів цей показник становить 28,4%.

«ПриватБанк» є одним з найбільш інноваційних банків світу. Наприклад, понад десять років назад банк став одним із перших у світі, що почав використовувати одноразові SMS-паролі. До останніх інновацій, які отримали визнання по всьому світі, належать такі продукти, як платіжний міні-термінал, вхід в Інтернет-банкінг через QR-код, онлайн-інкасація, а також десятки різноманітних мобільных додатків.

Український «ПриватБанк» у 2015 році зберіг провідні позиції в рейтингу найбільших банків Центральної та Східної Європи, який щорічно