Особливості бухгалтерського обліку в Нідерландах
13

До країн ЄС Нідерланди експортують 80% продукції сільськогосподарського виробництва. Найбільша її частка надходить до Німеччини. Самі Нідерланди імпортують в основному корми для худоби та сировину для подальшої переробки – каву, чай, какао, сировину для тютюнової промисловості.

Нідерланди є однією з найбільш заселених країн світу – на площі у 41.528 квадратних кілометрів проживає 16 мільйонів населення. Оскільки будівництво досить обмежене, Нідерланди мають проводити помірковану політику планування території.

Розробкою і впровадженням політики у галузі будівництва у Нідерландах займається Міністерство територіального планування і охорони навколишнього середовища. В основі цієї політики лежить пошук згоди між різними групами населення у питаннях використання тієї чи іншої території. Велику роль у галузі будівництва у Нідерландах також відіграє законодавство.

Основні положення політики у галузі будівництва у Нідерландах сьогодні – це збільшення частки дешевого і якісного житла, заохочення різноманітності пропозиції на ринку, використання у будівництві безпечних матеріалів, збереження здорового довкілля. Акцент управління житловим будівництвом зміщений у бік місцевого та регіонального рівня.

Щорічні доходи туристичної галузі у Нідерландах на початку ХХІ століття складають близько €8.1 млрд. Ця цифра перевищує навіть доходи країни від експорту рослин і квітів. У 2002 році країну відвідало 9.8 мільйонів туристів.

Біля чверті всіх туристів щорічно прибуває до Нідерландів з Німеччини. Велика частка ринку туристичних послуг належить Великій Британії, США, Канаді, Бельгії, Франції та Італії.