Облік, аналіз і аудит розрахунків з централізованими бюджетними та позабюджетними фондами (на прикладі ДП ”Малинський спецлісгосп”)
83

Висновки та рекомендації

 

 

 

Облік розрахунків за страхуванням вівся на підприємстві за внесками на обов’язкове державне пенсійне страхування, на обов’язкове соціальне страхування, на обов’язкове соціальне страхування на випадок безробіття та соціального страхування від нещасного випадку на виробництві.

Порядок нарахування таких внесків регулюється чинним законодавством.

Відповідно до Плану рахунків бухгалтерія підприємства вела облік розрахунків з даними фондами. В першому розділі даної дипломної роботи було розглянуто теоретичні основи обліку розрахунків з централізованими бюджетними та позабюджетними фондами.

Зокрема, детально опрацьовано закони України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”, “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами зумовленими народженням та похованням”, “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, в яких визначаються види страхового забезпечення, джерела формування коштів, умови участі підприємств та працівників в цій системі страхування, умови витрат страхового відшкодування.

В другом розділі дипломної роботи було дано загальну характеристику діяльності ДП “Малинський спецлісгосп”, вчасності охарактеризовано основні напрямки діяльності підприємства згідно зі Статутом підприємства. Основна діяльність підприємства – це ведення лісового господарства, спостереження і обстеження в умовах радіаційного забруднення. А також визначено обов’язки підприємства як суб’єкта господарської діяльності по сплаті внесків до Фондів соціального страхування.