Цивільна оборона
7

Приймати рішення про проведення екстремальних заходів по забезпеченню захисту населення від наслідків аварій, катастроф, стихійного лиха; зниження збитків від них та ліквідації цих наслідків на всій території району, міста, області.

Здійснювати контроль за діяльністю підприємств, організацій і закладів незалежно від відомств підпорядкування з питань зменшення небезпеки виникнення аварій і т.п.

Браги участь в підготовці висновків про доцільність розміщення на території району (міста, області) об'єктів народного господарства, потенційно небезпечних для життя і здоров'я населення, природного середовища.

Виходити з клопотанням в державні органи влади щодо надання допомоги по попередженню аварій, стихійного лиха і т.п.

Підготовлювати до евакуації населення і вивезення матеріальних цінностей з районів аварій, катастроф та стихійного лиха.

Залучати до роботи комісії необхідних спеціалістів.

Вимагати від всіх підприємств, установ і організацій, розташованих на території області (району, міста), необхідну інформацію, пов'язану з аварією, катастрофою чи стихійним лихом, а також інформацію про хід ліквідації цих аварій.

Документи, які розробляються комісією

— функціональні обов'язки особового складу (у повсякденній діяльності при виникненні надзвичайних обставин);

— особистий план роботи у випадках надзвичайного становища, зумовленого стихійним лихом, виробничими аваріями і катастрофами;

— карта-схема області з позначенням потенційно небезпечних об'єктів і районів;

— перелік об'єктів і їх характеристики з точки зору аварійної небезпеки;

— список підпорядкованих сил і засобів, їх керівників, порядок приведення до готовності формувань цивільної оборони;

— списки необхідних телефонів, схеми оповіщення і зв'язку на випадок надзвичайного становища;