Результати торгів на УМВБ
11

 

Вся мережа Internet складається з комп’ютерів окремих організацій, установ, компаній, приватних осіб, а також мережевого обладнання, все це працює у відповідності із загальноприйнятими стандартами (протоколами). Ніхто не контролює Internet та не є її власником. Для того, щоб користуватися мережею, не обов’язково знати як вона працює, досить мати доступ до її ресурсів. Основний продукт мережі – інформація, що зберігається на сотнях тисяч серверів Internet. Щоб отримати доступ до цієї інформації необхідно мати декілька програм – клієнтів та укласти угоду з Internet – провайдером. Вся робота по переходу з однієї Web-сторінки на іншу виконується програмами-серверами, що встановлені на Web-сайтах та програмою – браузером, серед яких найбільш відомий сьогодні Internet Explorer. 

Умовно серед Web-сайтів виділяють такі групи: персональні сторінки, корпоративні сайти, інформаційні ресурси, сервіси. 

Персональна сторінка зазвичай присвячується окремій особі. 

Корпоративні сайти - це інформаційні ресурси певного підприємства, який знайомить відвідувачів з фірмою, її діяльністю та містить різні довідкові матеріали (прайс-аркуші, умови поставок, контактну інформацію тощо). 

До інформаційних ресурсів відносять засоби масової інформації, електронні бібліотеки, сайти розваг та спілкування, електронні магазини.