Діловий розвиток підприємства. Методологія дослідження кон’юнктури ринку. Поняття сітьових методів і моделей
3

Розділ І. Теоретична частина

1.1. Діловий розвиток підприємства та його планування

 

 

 

Діловий розвиток підприємства - це діяльність яка ставить за мету виявлення та реалізацію можливостей бізнесу. Активізація дій у цьому напрямку дає змогу формувати ідеї щодо розвитку справи, перетворювати їх на плани дій та активно впроваджувати задуми в практику роботи.

Діловий розвиток підприємства визначає якість ведення бізнесу, підвищення рівня знань про нього. Перевага над конкурентами досягається не стільки за рахунок вкладання у справу фінансових та матеріальних ресурсів, скільки через розуміння того, на що можна витратити кошти з максимальною ефективністю. Цим напрямом розвитку є реалізація бізнес-ідей.

Діловий розвиток підприємства — це напрям підприємницької діяльності з виявлення можливостей бізнесу, формування бізнес-ідей, обґрунтування умов та кроків щодо впровадження бізнес-ідей та безпосереднього їх втілення у практичну діяльність підприємства. Він реалізує творчу складову бізнесу, без якої сподівання на отримання підприємницького успіху є практично марні. Тільки створюючи щось нове, відмінне від того, що пропонується іншими суб'єктами підприємницької діяльності, можна досягти конкурентних переваг. А це, у свою чергу, є основою для прибуткової діяльності. Тому реалізація ділового розвитку є найважливішим елементом у прагненні досягти позитивного результату власної справи.

Бізнес передусім — це творча діяльність зі значним впливом на неї елементів змагання. Тобто велике значення має не тільки пошук найбільш раціональних шляхів реалізації можливостей, а й своєчасність цих дій, випередження в цьому плані багатьох існуючих та потенційних конкурентів. Творчість у бізнесі — це створення нових за задумом засобів ведення справи, які спрямовані на укріплення ринкових позицій фірми.