Управління позиковим капіталом підприємства
35

Висновок

 

 

В даній курсовій роботі було розглянуто таке актуальне питання сьогодення як управління позиковим капіталом підприємства.

Дана робота склалась з двох розділів. В першому розділі даної курсової роботи була дана оцінка вартості окремих елементів позикового капіталу. Позиковий капітал, що використовується підприємством, характеризує в сукупності обсяг його фінансових зобов’язань. Було розглянуто особливості оцінки й управління вартістю позикового капіталу в розрізі базових його елементів.

Тут було розглянуто політику залучення банківського кредиту, розкрито форми кредитування, його позитивні сторони і негативні. Також було розглянуто політику залучення підприємством товарного кредиту.

Політика залучення товарного кредиту є частиною загальної політики залучення підприємством позикових засобів, що полягає в забезпеченні максимального задоволення потреби у фінансуванні формування його виробничих запасів і зниження загальної вартості залучення позикового капіталу. Розглянуто основні етапи розробки політики залучення підприємством товарного (комерційного) кредиту .

Основною метою управління внутрішньою кредиторською заборгованістю підприємства є забезпечення своєчасного нарахування і виплати засобів, що входять у її склад.

В другому розділі курсової роботи було розглянуто  саме управління власним капіталом, це залучення банківського кредиту, фінансового лізингу та облігаційної позики та залучення товарного кредиту.

Товарний кредит, що надається підприємствам у формі відстрочки платежу за поставлені їм сировину, матеріали або товари, одержує все більше поширення в сучасній комерційній і фінансовій практиці. Тут розглянуто його переваги та недоліки.