Формування капіталу підприємства (на прикладі підприємства)
31

в двух роках, а в 2010 році збільшилась на 1,2%. Безпосередню участь у процесі виробництва приймають основні фонди. Основні фонди - це засоби праці, які багаторазово беруть участь у процесі виробництва і переносить свою вартість на продукцію поступово у вигляді амортизаційних відрахувань.

 Працівники підприємства отримують доходи у вигляді заробітної плати. Підприємство самостійно встановлює фонд оплати праці, інші види доходів працівників. Трудові доходи кожного працівника максимальними розмірами не обмежується, мінімальний розмір оплати праці не може бути нижчий рівня, встановленого державою.              

Єдиним критерієм багатогранної діяльності підприємства є його економічні результати у формі продукції, доходу та прибутку.

Для досягнення бажаних результатів шляхом ефективного використання наявних ресурсів треба впливати на діяльність підприємства, тобто регулювати та планувати таку діяльність[47,c.15].

Бухгалтерський облік на підприємстві об`єктивно відображає доходи, прибутки і витрати, пов`язані з веденням господарської діяльності, реально оцінює активи підприємства. За допомогою бухгалтерської інформації підприємство інформує своїх власників та державні органи про свій фінансовий та майновий стан. На основі даних бухгалтерського обліку планується і аналізується собівартість продукції, визначається привабливістю певного виду продукції для підприємства, прибутковість основної чи інших видів діяльності.

 

2.2 Оцінка фінансового стану підприємства

 

 

Високоефективним способом аналізу фінансової звітності підприємства є визначення фінансових коефіцієнтів.