Собівартість продукції та її калькулювання (на прикладі підприємства)
39

Директор по зовнішньо – економічній роботі займається питаннями налагодження зв’язків із покупцями та оформленням відповідних документів.  На четвертому рівні по одній горизонталі знаходяться начальник виробничого відділу, начальник лісового відділу, начальник відділу реалізації, начальник відділу постачання, начальник відділу кадрів вони не можуть втручатися в діяльність один одного.

Головне завдання начальника виробництва – це забезпечення виконання планів підприємства, з цією метою начальник виробництва та підпорядкований йому виробничий відділ розробляють оперативні плани випуску продукції для кожного цеху, забезпечують ритмічну роботу з їхнього виконання , здійснюють контроль і регулювання перебігу виробничого процесу. Постійний нагляд за організаційним та технічним рівнем виробництва.

Начальник відділу реалізації та його підрозділ виконують слідуючи функції. Виконання договірних зобов’язань і планів поступок продукції споживачам за обсягом,  якістю, термінами, номенклатурою, стан складських запасів і збереження готової продукції.

Начальник відділу постачання та його підрозділ здійснює контроль за своєчасністю матеріально – технічного забезпечення виробництва, виконання плану поставок за обсягом, номенклатурою, термінами, якістю, дотримання норм відпуску матеріалів, станом та збереженням складських запасів.

Начальник відділу кадрів відповідає за реалізацію кадрової політики підприємства. Він займається питаннями відбору персоналу, його професійної орієнтації та соціальної адаптації, навчання, підвищення на посаді, переведення, звільнення. Основними конкурентами підприємства є  ще Новоград-Волинський лісгосп, Коростенський, Коростишівський, Лугинський. Постачання сировини здійснюють лісництва до яких належать Листвинське, Кованське, Можарівське, Тхоринське, Городецьке, Усівське, Сирницьке,На горянське та Веледніцьке які підпорядковані підприємству.