Бізнес-план: магазин дитячих іграшок
13

Щопівроку будуть випускатися нові каталоги з іграшками двох типів:

 

1)    80 % іграшок у каталозі для дітей віком від 3 до 6 років (тираж 8000 екземплярів);

2)    100 % іграшок у каталозі для дітей віком від 7 до 14 років (тираж 8000 екземплярів);

 

Роздача каталогів буде відбуватися безпосередньо цільовому сегменту споживачів тобто батькам дітей віком 3 – 6 років та дітям 7 – 14 років у місці їх найбільшої концентрації – школи та дитячі садки. Наймані представники підприємства будуть безкоштовно роздавати каталоги у дитячих садках ввечері, коли батьки забиратимуть дітей (1 година). Біля шкіл каталоги будуть роздаватися перед початком занять (30 хвилин).

Кожного навчального дня 2 особи будуть роздавати каталоги у 2 двох школах та у двох 2 дитячих садках. Щодня об’єкти будуть змінюватись.  Отже, середні щомісячні витрати на представників компанії дорівнюють:

2 особи х 20 днів х (10 грн. + 10/2 грн.) = 600 грн.

 

Таблиця 3. Середні щомісячні постійні витрати на рекламу

Види маркетингових заходів

Щомісячні витрати, грн.

1.

Розміщення реклами на сайтах

162 + 353,5 = 515,5 грн.

2.

Роздача каталогів біля дошкільних закладів та шкіл

600 грн.

 

Усього:

1115,5 грн.

 

Доставка, буде відбуватися кур’єрською службою. Вартість послуги кур’єрської служби за одну малогабаритну доставку складатиме 10 грн. Ціна доставки буде включена у вартість товару на 50%. Тобто доставка за товар складатиме 5 гривень прямих платежів покупця та 5 гривень прихованих, вкладених у товарі.

1.                      Організаційний план

Для скорочення витрат, штатними працівниками є дві особи: директор та менеджер з продажу. Керівник проекту – Кузьменко Галина Миколаївна, менеджер з продажу – Вознюк Олександр Валентинович. Всі працівники є дипломованими спеціалістами і мають вищу освіту.