Бізнес-план: магазин дитячих іграшок
7

Дослідження ринку

 

Було проведено дослідження ринку дитячих іграшок у місті Поліськеі, де планується реалізація бізнес-плану. Асортимент товарів представлений на ринку є різноманітним. Споживач може придбати як високотехнологічні вироби відомих торгових марок так і дешеві неякісні вироби китайського виробництва. Реалізація відбувається через спеціалізовані магазини іграшок, мережі супермаркетів та мегамаркетів, ринки. За неофіційною статистику 60% усіх покупок здійснюється саме на ринках. Це пов’язано з тим що, більшість населення у зв’язку зі своїм матеріальним становищем не мають змоги купувати дорогі іграшки у спеціалізованих магазинах іграшок, а асортимент у мережах супермаркетів та мегамаркетів є недостатній. Тому, вони звертаються до продавців іграшок на ринку, у яких ціни дешевші та асортимент більший.

За 2010 рік в Україні народилося 426 100 дітей. У 2010 рік в Україні загалом проживало 6 764 000 дітей віком до 14 років. У 2010 у місті Поліськеі та Поліському районі - 38000 дітей.

З 1000 жінок 89  народжують у віці від 20 до 24 років,  72 народжують у віці від 25 до 29 років (дані Держкомстат України). Поява дітей припадає в основному на молоді сім’ї. Тобто батьки, ще не досягли матеріального статку і отже, не в змозі витрачати значних коштів на іграшки. В Україні голова сім’ї старший за дружину на 3 - 10 років. «Фінансова зрілість» досягається головою сім’ї у віці від 35 - 40 років, що може бути стимулом для збільшення витрат на іграшки для дитини. Отже, дитині у цей час виповниться від 0 до 17 років (максимально теоретично можливе значення: 40  – (20 + 3) = 17 років; мінімально: 35 – (29 + 10) < 0 років). Що відповідає віковій групі від 0 до 14 років товарного асортименту, що пропонується споживачам  підприємством «Малиш».

Молоді сімї більше користується мережею Інтернет у порівняні з іншим віковими групами сімей де, за загальним визнанням, можливо придбати товари дешевше ніж у реальних магазинах. Що робить розміщення сайту з іграшковою продукцією в Інтернеті, ще привабливішим.

 

1.