Бізнес-план юридична фірма
17

Загальне позиціонування послуг.

 

Український ринок юридичних послуг володіє достатньо високим рівнем конкуренції. При цьому значну частину займають невеликі компанії, які представляють невеликий перелік послуг і заохочують клієнтів посередництвом демпінгу. Основні конкурентні відмінності даного проекту засновані на перерахованих перевагах переліку послуг, що пропонуються. Разом з цим, треба звернути увагу на «стандартні» параметри, що відмічаються майже кожною компанією, і пов’язані з рівнем сервісу (оперативність, індивідуальність, конфіденційність). Також ключовою перевагою являється наявність зручних сформованих пакетних пропозицій, що дозволяє клієнту замовляти не тільки необхідні йому послуги, а також додаткові послуги, що дозволяють отримати комплексний сервіс в одній компанії.

Таким чином, позиціювання компанії заклечається в позиці ванні наступних переваг – постійна робота зі споживачем; моніторинг ринку; відслідковування тенденцій і пропозиція найбільш актуальних послуг.

Управління лояльності клієнтів.

На першому етапі роботи, коли компанія ще не має складеної бази клієнтів, практично або зовсім не забезпечена постійними клієнтами, можна сприяти підвищенню лояльності вже «на вході» потенційного клінта в компанію. Інструментом в даному випадку слугуватиме пакетна пропозиція.

Пакетні пропозиції.

Даний інструмент може застосовуватись по відношенню до таких послуг, як юридичне обслуговування і юридичний аудит.

Юридичне обслуговування.

В даному випадку обслуговування може розрізнятись по наповненню, точніше, масштабу послуг для компанії. Масштаб вимірюється наступними параметрами:

-       кількість письмових консультацій;

-       кількість документів, що підлягають експертизі;

-       кількість документів, що розробляються.