Бізнес-план юридична фірма
3

ВСТУП

 

 

 

Сучасна економічна ситуація, зв'язана з переходом до ринкових відносин, диктує підприємствам новий підхід до внутрішньофірмового планування. Планування необхідне будь-якій організації, що має намір починати якусь дія в майбутньому. Підприємства змушені шукати такі форми і моделі планування, що забезпечували б  максимальну ефективність прийнятих рішень.

Оптимальним варіантом досягнень таких рішень є прогресивна форма бізнес-плану.

Склад, структура й обсяг визначається специфікою виду діяльності, розміром підприємства і метою складання. Чим крупніше фірма, тим складніша її функціональна діяльність, тим повніше розробка розділів плану.

Склад і структура бізнес-плану також залежить від розмірів пропонованого ринку збуту, наявності конкурентів, а також перспективного росту створюваного підприємства.

Природно у невеликого підприємства бізнес-план простіше по складу, структурі і обсягові, чим такий же план великого виробництва.

У залежності від мети складання бізнес-плану розділи можуть розроблятися з тим або іншим ступенем конкретизації. Не існує твердої форми і структури плану.

Але, як правило, у розділах розкривається основна ідея і ціль бізнесу, специфіка продукту, оцінка ринку, стратегія поводження фірми, виробнича структура і т.д.