Бізнес-план юридична фірма
23

Таблиця 5

Фінансово-економічні ризики

Види ризиків

Негативний вплив на прибуток

Нестабільність попиту

Зниження попиту з зростанням ціни

Поява аналогічних послуг

Зниження попиту

Зниження цін конкурентів

Зниження цін

Збільшення якості послуг конкурентами

Падіння прибутку або зниження цін

Зміна податкової системи

Зменшення чистого прибутку

Зниження платоспроможності споживачів

Зниження попиту

Недостатньо оборотних коштів

Збільшення кредитів

Зміна валютних курсів

Якщо ціна в доларовому еквіваленті, то буде зменшуватись ціна

Несприятлива ситуація в країна

Відсутність стимулів для інвестування

 

Розглянемо основні можливості ризику для ПП «Парус»:

Ризик появи аналогічних послуг - імовірність досить велика, тому для цього юридична фірма розробила систему знижок, пакетні послуги для постійних клієнтів, це призведе до більшої стабільності попиту на юридичні послуги, що призводить до отримання стабільного прибутку.

Ризик зниження платоспроможності споживачів - цей ризик залежить від цін на юридичні послуги, від характеру проекту, від кількості і якості конкурентів. Такий ризик існує при появі на ринку нових конкуруючих фірм з новим видом товару, цієї ситуації уникнути дуже важко, але її потрібно якнайшвидше максимально оцінити. Ризику можна уникнути, якщо знайти рівновагу між ціною і платоспроможністю покупців.

Ризик сильної конкуренції – імовірність цього ринку буде також мінімальна, якщо добре проробити розділ конкуренція, де повинні бути розглянуті всі конкуренти, як великі, так і дрібні. Не можна недооцінювати конкурентів. Ми повинні навчитися мистецтва виділяться в юрбі конкурентів, пропонуючи покупцям юридичні послуги, які помітно відрізнятимуться від конкурентів нижчою ціною та підвищеним комфортом та якістю.

9.2. Ми плануємо заключити контракт з акціонерною страховою компанією «Оранта», яка знаходиться за адресою Україна, м. Ващука, вул. Радянська,32.

9.3. Контракт буде заключений терміном на 5 років.