Інфляція і шляхи її приборкання на прикладі України
51

[37,c.138].

Надаючи допомогу країнам півдня Європи уряд Германії, Франції та Європейський ЦБ фактично погодились розтягнути процедуру боротьби з існуючими дисбалансами в економіці цих країн; основні донори - Германія і Франція фактично пішли на зниження їх власної конкурентоздатності. Все, що наживалося тяжкою працею німців - піде на боротьбу з економічними дисбалансами країн півдня Європи. Виходячи з обраних фінансових інструментів, цей процес буде тривалим. Так що фактично курс євро спасає лише низька статистика макроекономічних показників США. Так, у Греції маніфестації проти того, щоб жити скромніше, а в Германії - проти допомоги неекономним грекам та іншим країнам півдня Європи. В результаті в Греції загинули три невинних цивільних громадянина, а в Германії постраждали 15 захисників правопорядку (поліцейських). Таким чином, євро лишається ризиковою валютою для заощаджень.

Нагадаю, що внесок США у світову економіку складає приблизно четверту частину.

 

 

2.3 Основні шляхи подолання інфляції в Україні

 

 

В Україні ще немає значного досвіду боротьби з інфляцією і тому в розробці своєї антиінфляційної політики в нашій державі було використано теоретичні й практичні розробки західної економічної науки в цій сфері. Це дозволило нашій країні, хоч і з багатьма серйозними помилками, приборкати, врешті-решт, інфляцію і подолати ти найбільш негативні її соціально-економічні наслідки.

Увесь комплекс заходів щодо боротьби з інфляцією і її наслідками, який і складає, власне, антиінфляційну політику держави, у незалежній Україні можна поділити на декілька етапів.